Skocz do zawartości

Zdjęcie

Radio Noise

45 replies to this topic

#41 zbo

zbo

Użytkownik

• Members
  • 336 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 20:49

No niestety radio to biznes jak każdy inny i prawa rynku niemiłosiernie zadziałały. Na końcu gdzieś tam zawsze siedzi CFO, który liczy i patrzy na tabelki w excelu, jak mu się nie zgadza to bida...

Ja szczerze mówiąc przestałem słuchać eski rock jak zwolnili Figurskiego a zostawili celebrytę Wojewódzkiego, który sprowadził innych celebrytów i zrobili totalne dno z niezłej i czasem nawet śmiesznej porannej audycji jaką był WF. Poza tym muzyka w ciągu dnia też nie była ich mocną stroną. Nickelback czy Him 5 razy dziennie powodowały odruch wymiotny raczej.

W tej chwili słucham Roxy, tam jeszcze jest nie najgorzej, choć muza już też dużo gorsza niż rok temu. Ratuje ich Tymon i Kędzior rano i autorskie audycje m.in. Nosowskiej i Peszek. Trójka też coś fajnego nieraz zagra, tylko Ci prezenterzy tam są żałośni czasem (z wyjątkami, np. Manna, którego mimo wszystko lubię). 

#42 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 21:05

Trójka od jakiegoś czasu mnie irytuje. Ustawiają się niejako w opozycji do tzw. komercyjnych stacji. Ale przesadzili z autopromocją i podkreślaniem swojej "kultowości". Trochę to taki onanizm, jak dla mnie. Trudny do zniesienia.

#43 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 21:49

To szóste miejsce jeszcze brzmi w miarę dumnie, ale jak się powie, że to jedynie 1,5% wszystkich słuchaczy radia w Polsce, przy czym Radio Maryja ma 2,2%, to już tak wesoło nie jest. Trochę to dziwne, mieli fajną ekipę, dobre audycje autorskie, cały czas jakieś konkursy, często weekendy poświęcone konkretnym wykonawcom, sporo się tam dobrych rzeczy działo. No ale, jak widać, hajs się nie zgadzał...

#44 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 22:44

Z Trójką jest jeszcze taki kłopot, że nie zawsze jest słuchalna, bo albo przynudzają, albo smęcą, albo taka alternatywna alternatywa, że się nie da. Bez Eski w weekend zostaję bez radia. U mnie niestety nie ma wielkiego wyboru, jeśli idzie o stacje radiowe. Przyjdzie nadrabiać zaległości płytowe. ;)

#45 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 22:46

Bez Eski w weekend zostaję bez radia. U mnie niestety nie ma wielkiego wyboru, jeśli idzie o stacje radiowe. Przyjdzie nadrabiać zaległości płytowe. ;)

I to Look być może najlepsze co się właśnie stało ;) Znajdź jakieś fajne źródła polecanek, dobre podsumowania klasyków, dekad, poznasz 100x więcej ciekawej muzyki niż w jakimkolwiek radiu ;)

Co do Trójki, nie wiem, ostatnio zdarzało mi się słuchać tylko Offensywy i koncertów czasem, aczkolwiek fakt, sam zauważałem że mają za duże ciśnienie na lansowanie się na taką wyjątkową markę, przesadnie, ale może tego i ich target wymaga? Poczuć się tak utwierdzony tymi ich marketingowymi akcjami? Bądź co bądź Eska Rock robiła to samo, tylko uderzając nie w adult-contemporary a rockerską młodzież bardziej.

#46 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 19:17

Dobre wieści dla wszystkich sierot po Esce Rock. Stara ekipa wraca. B)

News wprawdzie już nie pierwszej świeżości, ale dopiero się skapnąłem. Znowu będzie czego słuchać w aucie.

stream

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych