Skocz do zawartości

Zdjęcie

Radio Noise

45 replies to this topic

#21 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 17 lutego 2013 - 20:46

Skoro temat wrócił..

dlaczego nie powstają już takie genialne, wielkie, legendarne zespoły jak powiedzmy U2, Pink Floyd, Metallica (staż i popularność. nie lubię ich) o których rodzice mówią dzieciom itd.

Bo czasy się zmieniły. Na stanie się "legendą" potrzeba czasu, stabilności itp. Dzisiaj tego nie ma. Gwiazdą jest się jednego dnia, następnego gwiazdą jest już ktoś inny. Ludzie znowu słuchają piosenek (które z natury rzeczy mają krótszy "termin ważności" - z tego zresztą powodu), a nie płyt. Itd.itp. Zresztą, tak się dzieje wszędzie. Nie ma już legendarnych pisarzy, artystów, polityków itp.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#22 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 17 lutego 2013 - 21:53

hmmm... może czas wyodrębnić nowy temat? zostawić miejsce na filozoficzne dywagacje okołomuzyczne tutaj, a utworzyć temat dla tych co sobie po prostu chcą posłuchać naszych forumowych kolegów (naliczyłam dwóch), którzy się udzielają radiowo i edukują muzycznie...

#23 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 24 lutego 2013 - 14:54

Witam, nie chciałbym kraść wątku, ale korzystając z okazji też się przypomnę i zareklamuję. W internetowej radiostacji eLO RMF (pod patronatem RMF FM i w ramach RMFon - szyld może nieco odstrasza, wiem) prowadzę co drugi wtorek autorski dwugodzinny program
Scena Rozmaitości.
Następna audycja we wtorek, 26 lutego od 19:00, będę rozdawać wejściówki na krakowski koncert Arms and Sleepers. Ogólnie to polecam się, zapraszam do słuchania i lajknięcia fanpage'a, co by nie zapominać :)/>

#24 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 14 marca 2013 - 15:02

Hejka,

Jutro w ramach niedzielnego Patryka od 20 do 22 w WTRHNN audycja, w której dzięki uprzejmości OLBa będę mógł zapuścić kilka swoich ulubionych kawałków.

Oczywiście od 22 za konsoletą stanie DJ OLB ze swoją cotygodniową audycją.

Zapraszamy!!!

#25 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 14 marca 2013 - 20:25

Czy audycja będzie nagrywana? Bo ja niestety już wiem, że nie dam rady dotrzeć nawet na 22, a jak zwykle chętnie przesłucham ;)

#26 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 14 marca 2013 - 20:29

DJ się opuszcza bo nie daje paczek a ja się domagam pakunku z zeszłego tygodnia czy to z gadaniem czy bez!

#27 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 15 marca 2013 - 08:41

Czy audycja będzie nagrywana? Bo ja niestety już wiem, że nie dam rady dotrzeć nawet na 22, a jak zwykle chętnie przesłucham ;)/>

będzie.

#28 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 marca 2013 - 19:39

jakby ktoś zapomniał to niech sobie przypomni, bo za olanie admina będą bany :P

#29 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 21 marca 2013 - 16:15

Wydaje mi się, że El_f już kiedyś o tym wspominał ale mogę się mylić. Od kilku dni mam w pracy ustawione radio PIN i leci naprawdę fajna muza. Toro się trafia, Kamp, Łąki Łan jakieś chillouty też. Polecam.

#30 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 19 maja 2013 - 20:47

Temat coś przycichł.

Zapraszam (osobiście i serdecznie) na pojutrze, wtoreczek, tj. 21 maja, do słuchania eLO RMF, gdzie od 19:00 przez 2 godziny będę się produkować. Mimo, że facebook coraz bardziej oszukuje i cenzuruje, polecam zajrzeć i polubić profil audycji.

Dzięks!

#31 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 21 maja 2013 - 19:13

Przyznam się, że pierwszy raz Cię słucham, ale już wiem, że będę wracać do Twych audycji. Extra dobór muzyczny.
Zostaję na dłużej.

Music can change the world, because it can change people.

#32 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 22 maja 2013 - 21:09

Przyznam się, że pierwszy raz Cię słucham, ale już wiem, że będę wracać do Twych audycji. Extra dobór muzyczny.
Zostaję na dłużej.

Dziękuję <3

#33 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 20:53

Eska Rock RIP. Szkoda, bo obok Trójki było to moje ulubione radio.

http://wyborcza.pl/1...iec.html#sondaz

#34 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 23:12

No co Wy ;o jacie, ale wielka szkoda... Pierwsze radio do sluchania to było : /

#35 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 23:32

Kto słucha w Polsce radia ten nie ma internetu.

#36 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 Postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 23:55

Najpierw zwolnili kilku prezenterów, a teraz jeszcze to, chyba gorzej nie mogła się sytuacja rozwinąć... szkoda, bo to dobra stacja była.

#37 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 00:08

Nie, ale serio, dziwi mnie to z jednej strony bo to jednak nie było niszowe radio, właśnie przeciwnie, skrupulatnie przez nich budowane złudzenie niszowości i że niby "grają co chcą" się sprzedawało idealnie w kraju gdzie połowa licealistów była na Woodstocku (ja też, żeby nie było, jak byłem w LO), a jednak uznają za lepsze marketingowo zmienić się w kolejne nijakie oldies, złote przeboje itp. Nigdy nie byłem fanem Eski Rock, a raczej ją hejtowałem, bo słuchaczom stwarzała pozory że słuchają czegoś lepszego a słuchali playlisty jak wszyscy inni, wyrachowanej i tylko sprofilowanej do potrzeb targetu, no ale. Czemu takie radio pada nagle? Skądinąd wiem że mieli na rynku 6tą w Polsce pozycję w ramach słuchalności. Myślą że jak zmienią to na kolejne Złote Przeboje nagle więcej będzie? Ale to ej, co wtedy zapełni tę wielką nie niszę wcale fanów rasowego rocka? Trójka momentami, ok, ale Trójka jest albo za popowa albo za alternatywna na zmianę dla przeciętnego EskaRockowicza, nie ma szans. Sami sobie strzelają w kolanka, myślę. Nie rozumiem tej decyzji. Można to było na sto innych sposobów rozwiązać.

Btw. istnieje wątek Radio Noise w tym dziale, właśnie o stacjach radiowych, może ktoś przeniesie jednak? Bo tu się offtop robi ;)

#38 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 13:15

Podoba mi się ten korpobełkocik pani prezes o potrzebach słuchaczy :D. Wydaje mi się, że się Pani pomyliły słowa "słuchacz" i "reklamodawca". Korporacje zapatrzone są w słupki, raporty itd. Zapewne policzyli piniondze, ocenili słupki, porównali Eskę i Vox i wyszło im co się bardziej opłaca.

Skądinąd wiem że mieli na rynku 6tą w Polsce pozycję w ramach słuchalności. Myślą że jak zmienią to na kolejne Złote Przeboje nagle więcej będzie?

Mogę się mylić ale słuchalność może tu mieć mniejsze znaczenie niż sam target. Licealiście nie wciśniesz Permenu, licealisty nie interesują telefony z abonamentem itd. itd.

#39 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 13:51

Jeżeli szóste radio w Polsce nie może się utrzymać, to tylko potwierdza, jak tragiczna jest sytuacja na rynku radiowym. Zapewne chodzi głównie o to, że na topie nie ma żadnej konkurencji (bez jakiejś katastrofy - a raczej wymiany pokoleniowej - nikt nigdy nie podważy pozycji eremefozetotrójek, jest to sytuacja monopolistyczna), a niższe pozycje są coraz bardziej wypierane przez Internet i muzyczne aplikacje.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#40 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 20:23

Pierwsze radio do sluchania to było : /

Też tak miałem. A dziś wsiadam do samochodu i leci zamiast jakiś disco-elektro-szit.  :angry: Spróbuję słuchać przez neta, ale to tylko w domu. Poza tym jest to dość niewygodne.

Warszawiacy tego początkowo tak nie odczują, ale to jednak równia pochyła. Skoro staną się radiem lokalnym, to nie utrzymają składu, stracą rozmach i słuchaczy.

Nigdy nie byłem fanem Eski Rock, a raczej ją hejtowałem, bo słuchaczom stwarzała pozory że słuchają czegoś lepszego a słuchali playlisty jak wszyscy inni, wyrachowanej i tylko sprofilowanej do potrzeb targetu, no ale.

Zgoda, playlista bywała trochę nużąca przy dłuższym słuchaniu, ale bez porównania z papką serwowaną gdzie indziej. Były za to świetne programy autorskie po 21, w których byli promowani polscy artyści. Kurde, mimo woli piszę w czasie przeszłym.

Tak, jak pisaliście, najważniejsza jest kasa. Bardzo mnie to zdziwiło, ale najwyraźniej nie jest wcale istotna słuchalność, bo 6. miejsce w kraju to przecież bardzo dobry wynik. W zasadzie trudno o lepszy przy tego typu muzyce. Liczy się jednak tylko reklamodawca i jego zamożniejszy konsument. Smutne to.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych