Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 10 sierpnia 2011 - 10:34
Rozbieżność cenowa w przypadku Ubera jest większa niż przy Super Deluxe, więc nawet przy wyższych kosztach wysyłki różnica między UK a DE to ledwie 30 zł, czyli kosmetyka, jak mówisz. Ale przy Super Deluksie mamy 363 zł z UK i 394 zł z Niemiec, więc różnica bardziej zauważalna
Napisano 10 sierpnia 2011 - 12:29
przesyłka to 7,38 Euro, różnica wynika z tego, że wciąż mam w zamówieniu cenę podstawową 308 euro. Pewnie Niemcy nie grzebią w zamówieniach tak często jak Brytyjczycy BTW. Ciekawe ile ostatecznie zapłacimy i kto wyjdzie na zakupie najlepiej. Do listopada daleko, a ceny boksów zmieniają się jak pogoda w maju, no i kursu waluty tez nie przewidzimyZgadza się, w tej chwili brytyjski Amazon jest najbardziej korzystny cenowo, zwłaszcza że z tego co pisze blindness, przesyłka z Niemiec Ubera jest nawet droższa niż piszesz - kosztuje 17.39 euro (315.38 minus 297.99)
Różnica ostatecznie wynosi jednak tylko ok. 30 zł na korzyść brytyjskiego więc przy tych sumach jest to kosmetyka.
Napisano 10 sierpnia 2011 - 23:20
Z tego co piszą Amerykanie to Kanada wypada najlepiej. Nie znam się na tych przesyłkach z Amazonów, ani kto gdzie może kupować, ale na pewno z USA do Kanady nie mają daleko i oferta CDN$ 308.99 za Ubera to duuuuuuuużo mniej od $659.62 w USA. Po przeliczeniu na zł to gdzieś około 900zł do tego pewnie jakiś podatek czy cło, ale pewnie i tak taniej, więc możliwe, że ciągle tanieje.Zgadza się, w tej chwili brytyjski Amazon jest najbardziej korzystny cenowo...
Wygląda to jakby Universal/Mercury/McGuiness czy kto tam za tym stoi testowali za ile są ludzie gotowi to kupić. Kolejne Amazony mają coraz niższe ceny, bo widocznie zainteresowanie jest marne. Tak wysoka cana jednak zniechęciła wielu fanów.
NA fan.pl też już się pojawiła oferta AB:
http://www.fan.pl/ka...0001638_u2.html
Uber Deluxe - 1202,95 zł
Super Deluxe - 328,95 zł Co ciekawe to o ponad 110 zł taniej od Boxu Pasadeny na tym samym serwisie, co jeszcze bardziej potwerdza absurdalną cenę Super Deluxa z 360'tki. Mam nadzieję, że może spadnie poniżej 300 co już było by ceną w granicach rozsądku.
Jaka panika? Po prostu przy okazji wcześniejszych reedycji huczano i "krzyczano" napisami, że to remastery, a teraz cisza. Sam napis to jeszcze nie 100% potwierdzenie, ale ponieważ kilka miesięcy temu było jakieś info, że w LA remasterowali AB więc jest duża szansa. Ciekawe tylko czy objął też Zooropę, Remixy i B-Sidey czy tylko nad AB przysiedli specmeni od masteringu.nie panikujcie, na niemieckim amazonie wyraźnie w tytułach - REMASTERED.....
Napisano 13 sierpnia 2011 - 21:42
Diese Boxen inklusive Lithograph werden allerdings nur über den Universal-Webshop vertrieben. Ihr könnt das Teil aktuell für 320 Euro plus 19 Euro Versand bestellen - und zwar HIER (klick).
Napisano 16 sierpnia 2011 - 00:16
No właśnie jak dla mnie podważa - bo co najmniej 2 płyty CD + 1 DVD (a może i 2?? jak dodadzą extrasy z Sydney w dodatku NTSC pewnie) są nabijaniem kasy podwójnie od fanów. Nie mówię już o winylach.......... Gdzie remastering czysto analogowy, ew. wysokiej jakości cyfrowy itp.?Czyli możliwe, że to nie będą remastery? !! To podważa sens tego wydawnictwa w każdym calu...
Za U2wanderer:
Jak to prawda to jadą w ciula po całości. Tak dużo zaoszczędzili na tym remasteringu? Jakość jest zadowalająca? OK, nie jest najgorzej, ale też jest co poprawiać. Coraz mniej cieszy mnie ta rEEDYCJA.Bad news on the remastering front.
I've heard from two different sources with Universal that this will not be a remastered recording, and indeed is just a re-release of Achtung Baby and the Zooropa album. The folks over at u2tour.de have their own sources, one of which said they weren't positive that there was any remastering, and another at Universal UK who said no remastering had taken place...
The comments about mastering being done in the other room likely pertains to the bonus materials being created for this set, including the "Baby" Achtung Baby album.
Edit: @Tomi - nie do końca łapię o co chodzi, może kilka słów komentarza? Jakieś litografie jeszcze chcą dorzucić? Kolejny bubel, aby usprawiedliwić horrendalne ceny UberaBubera?
Napisano 16 sierpnia 2011 - 18:36
Napisano 16 sierpnia 2011 - 22:06
Ha a może to kolejny szalony pomysł McGuinessa! Za kilka lat można ponownie wydać album tym razem zremasterowany! Z pudła na pudło coraz mniej mnie to zaskakuje.No to znowu zacznie się szukanie, czy ktoś wcześniej wpadł na coś takiego, jak robienie super-hiper-reedycji starej płyty bez remasteringu. U2 rzeczywiście nie przestają zaskakiwać...
Wiem kupować nie muszę - ale dla kogo są te najlepsze wersje? No dla fanów i to tych zagorzałych, najwierniejszych - i co? I to, że się im wciska za grubą kasę produkt niepełny, gdzie aż razi brak staranności.
Napisano 16 sierpnia 2011 - 22:15
Za dwa lata, na 20-lecie Zooropy.Ha a może to kolejny szalony pomysł McGuinessa! Za kilka lat można ponownie wydać album tym razem zremasterowany!
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 19 sierpnia 2011 - 15:49
Mój portfel wręcz rozrywa na samą myśl o tym!!!Za dwa lata, na 20-lecie Zooropy.
Kolejna część plotek i przecieków, tym razem lepiej brzmiących:
Za U2wanderer. Niestety źródło mniej pewne niż poprzednie, więc pies ich wie o co tu w ogóle chodzi.My contacts told me too,all DVDs include lot of unique bonus + hidden features.
Universal already seen and listened all about the remasterisation !!! and it's truelly a remasterisation !!!
Domyślam się, że utwory mogą brzmieć trochę lepiej a przede wszystkim głośniej - jak te z Best Of 1990-2000 - takie Satay brzmi dla mnie lepiej niż to z Zooropy. Może wtedy już coś zrobiono z utworami? Ale obawiam się, że to tylko sztuczne podgłośnienie lub np. zmniejszenie dynamiki utworów i tyle. Pierwsze wrażenie jest dobre, ale to żaden remastering.
Prawdy pewnie dowiemy się dopiero po dostaniu w ręce książeczek, przeczytaniu oficjalnego info na u2.com, bądź najlepiej usłyszeniu świetnie brzmiących wersji AB, Zooropy i innych.
Ciekawe będzie na 3 płycie DVD i jakie bonusy są przy klipach i tym dokumencie? Czyżby ciągle ostateczna lista nie byłą znana? Może remasterują pospiesznie?
Napisano 27 sierpnia 2011 - 23:29
Uber super deluxe - cena 1248,90 zł:
http://rockserwis.pl...=12&mcat=12&l=1
Super deluxe - cena 340,90 zł:
http://rockserwis.pl...=12&mcat=12&l=1
#1055 Guest_Grinderman_*
Napisano 10 września 2011 - 17:41
Pewnie o wiele taniej wyjdzie zamówić przez internet np za pośrednictwem Fan.pl. Oni generalnie mają najniższe ceny.Szczerze mówiąc ze względu na cenę Empik byłby ostatnim miejscem w którym to wydawnictwo bym nabywał .
CD - 44.95
2CD deluxe edition - 59.95
6CD's + 4DVD's super deluxe edition - 329.95 zł
4LP - 301.95 zł
Uber Deluxe Box - 1202.95 zł
Napisano 01 października 2011 - 00:24
No nie do końca, bo jak na razie była mowa o 4/5 artystach, a teraz wychodzi na to, że będzie 12. No chyba, że co niektórzy zagrają więcej utworów, ale wątpię. Czy ktoś się orientuje czy u nas będzie dało się (np. w Empiku) kupić Magazyn Q wraz z płytą, czy raczej tylko bez? Jeśli tak to ile by to miało kosztować?Czyli w sumie wszystko to, co już wiemy:]
A co do samej reedycji/remasteru AB - są nowe informacje, a ta najważniejsza to pełna lista utworów oraz info o tym, że AB jest zremasterowane (co do Zooropy już nie ma takich informacji...). Pełna lista w pdf'ie z włoskiego oddziału Universal:
http://universalmusi...derform/505.pdf
O ile kuriozalnej decyzji o wciskaniu Zooropy już nie będę wałkował, to pewne braki rzucają mi się w oko jeśli chodzi o resztę płyt CD - (wiem, że listy już były wcześniej ujawnione, ale miałem nadzieję na jeszcze jakieś zmiany )
- na CD5 zdecydowanie brakuje mi CHFInLove w wersji studyjnej śpiewanej tylko przez Bono (dali oba remixy na CD3/4, a nie dali studyjnej wersji!?!?)
- brak oryginalnej/studyjnej wersji Night and Day (to samo co przy CHFIL)
- świetny utwór mniej więcej z tego okresu (może bardziej R&H?) Wild Irish Rose byłby też świetnym dodatkiem
ale o ile CD5 jest jeszcze OK, to w remixach jest bałagan:
- brak kilku remixów z epoki AB
- brak wielu remixów z epoki Zooropy....
- brak remixu Stay (Underdog), gdy już sięgnęli po utwory z Melona, to jakiś żart,
- remix Night and Day (Twilight) tylko na bonusowym winylu w wersji 4xLP, czyli kupując Ubera nadal nie ma się wszystkich utworów? szkoda, że nie dali na LP wersji Steel Streeng - łatwiej dostępnej na singlu One, a Twilight na CD
- mam nadziję, że wszystkie wersje remixów będą pełne, a nie jakieś edytowane jak na Best Of 1990-2000
Tak czy owak CD wypadają i tak nieźle na tle 4 DVD, bo to już jazda w stylu remastera TUF tlko x 4 :
Widać, że nie wiedzą wydawcy co sami już wydali a co nie Zarówno Numb Video Remix, EBTTRT Remix jak i One Buffalo Version były już wydane (w tym na DVD - 1990-200 i U218), więc jedyna "nowość" to The Fly (Text only) No i LiB na DVD po raz pierwszy... Przy Popie też złożą wszystkie Video razem na jedną płytę? Wtedy Best Of DVD jest już prawie niepotrzebne. A ten Sellafield toż to Bonusy z Sydney Deluxe, no to jeszcze Desire i Trayn dorzućmy a i Deluxe Sydney można wywalić. Dwa razy to samo kupować...DVD 2 VIDEOCLIP
(SOLO NEI super E uber deluxe box)
THE FLY
MYSTERIOUS WAYS
ONE
EVEN BETTER THAN THE REAL THING
ONE (BUFFALO VERSION) (INEDITO ? ECCETTO BROADCAST)
ONE (RESTAURANT VERSION)
WHO?S GONNA RIDE YOUR WILD HORSES
EVEN BETTER THAN THE REAL THING (THE PERFECTO MIX) (INEDITO ? ECCETTO BROADCAST)
THE FLY (TEXT ONLY) (INEDITO)
UNTIL THE END OF THE WORLD (LIVE)
THE FLY (LIVE FROM THE STOP SELLAFIELD CONCERT)
EVEN BETTER THAN THE REAL THING (LIVE FROM THE STOP SELLAFIELD CONCERT
LOVE IS BLINDNESS (INEDITO SU DVD)
LEMON
STAY (FARAWAY, SO CLOSE!)
NUMB
NUMB (VIDEO REMIX) (INEDITO SU DVD)
A gdzie oryginalne wideo Untila??? Na Cameos i Videos było a tu znowu nie ma. Gdzie druga wersja wideo EBTTRT? Nie zaszkodziło by także dodanie tego "wideo"/animacji do Fish Out Of Water Remix, którą można było na Facebooku zobaczyć.
Kolejne DVD zapchane dokumentami w tym Trabantland z Delux'a Sydney, a pewnie jako Ester Eggs Zoo Confessional...DVD 3 BONUS
(SOLO NEI super E uber deluxe box)
ZOO TV SPECIAL ? A DOCUMENTARY
SHORTS:
MTV'S ?MOST WANTED ? ZOOTV SPECIAL?
MTV ROCKUMENTARY
U2 ON NAKED CITY, 1993
U2 ON TV-AM, 1992
TRABANTLAND DOCUMENTARY (DIRETTO DA MAURICE LINNANE)
ROM CONTENT:
SCREENSAVERS
DESKTOP WALLPAPERS
WEBLINKS
O DVD4 już nie wspominam, bo zrozumiałbym jeszcze jakby Trayn' wrzucili do DVD, ale to po prostu kopiuj-wklej i płać 2 razy za to samo....... Oby na DVD1 znalazły się jakieś pełne utwory.
Za taki Box, za taką cenę i takie opowiadania czego to tam nie ma powinni się bardziej postarać. Na DVD jest może 10% nowego materiału (muzyki/wideo) albo i mniej, na CD już lepiej ale też są rażące braki. O ile na B-Sidey z Zooropy jeszcze po cichu liczę za 2 lata i może będzie jakieś kompletujące utwory porządne wydanie 2CD/3CD (liczę na to, że McGuiness wyczuje w tym dodatkową $$ i się skuszą), ale na bonusy AB to byłą najlepsza okazja, która szybko się nie powtórzy....
Napisano 01 października 2011 - 09:39
See through in the sunlight
Napisano 02 października 2011 - 19:38
no to jeszcze Desire i Trayn dorzućmy a i Deluxe Sydney można wywalić.
spoko jezeli dobrze odczytuje DVD3 to tam to znajdziesz:)
Zoo TV Special ))
czyli slynny special do ktorego mam mega sentyment bo to bylo ok 2m po tym jak zaczalem sluchac w TV:)
zajebisty show, tylko za duzo pier... za malo grania ale znajdziemy tam:
Track List:
01. Zoo TV Introduction
02. George Bush Rap (Intro)
03. Zoo Station(sporo wtratow)
04. The Fly (prawie cale)
05. Even Better Than The Real Thing(cale)
06. Mysterious Ways (cale)
07. Night Vision
08. Zoo Non-Products / Interference
09. Until The End Of The World (cale znane z Best Of i chyba na tym DVD2 Clips tez bedze :/
10. Tryin' To Throw Your Arms Around The World (ZooTV Sydney DVD2)
11. When Love Comes To Town (jako clip w tv lecialo czesto na VH1 ale tu jest z wtratami)
12. Interviews
13. Satellite Of Love (cale)
14. The Edge Video Game
15. Bullet The Blue Sky (cale - i to jest best ever bullet z Toronto 06.09.92)
16. Running To Stand Still (cale)
17. "Thanksgiving Day" Poem
18. Where The Streets Have No Name (tylko intro)
19. Interference
20. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (nie U2)
21. Desire (ZooTV Sydney DVD2)
22. Phone Call
______________________________________________________________________________________________
Source (nie na 100%)
2-4, 9, 11, 13, 18, 21): August 29, 1992. NEW YORK, NY. Yankee Stadium.
5, 10, 16): October 14, 1992. HOUSTON, TX. Astrodome.
1, 7-8, 12, 14, 15, 17, 19, 20): 1992. Various Locations.
22): November 14, 1992. ANAHEIM, CA. Anaheim Stadium
Przez lata marzylem o tym by wydali caly NY Yankee ale jak widac sie nie doczekamy pewnie....
Napisano 03 października 2011 - 12:18
Nie do końca byłęm pewien tytułu, bo zawsze mogącoś innego dać itp. lub np. same wtrącenia bez utworów - różne rzeczy wymyślają (jak EPKi z 360 na Pasadenie tyle, że bez fragmentów utworów...).spoko jezeli dobrze odczytuje DVD3 to tam to znajdziesz:)
Zoo TV Special ))
czyli slynny special do ktorego mam mega sentyment bo to bylo ok 2m po tym jak zaczalem sluchac w TV:)
zajebisty show,
Ale najprawdopodobniej to jest to. No to teraz chyba całe ZooTV 2xDVD jest zbędne jak ktoś kupi Super lub Uber. No chyba, że ekskluzywne zostanie Numb Karaoke
tylko za duzo pier... za malo grania ale znajdziemy tam:
Track List:
"Nowe" całe utwory:
05. Even Better Than The Real Thing(cale)
06. Mysterious Ways (cale)
13. Satellite Of Love (cale)
15. Bullet The Blue Sky (cale - i to jest best ever bullet z Toronto 06.09.92)
16. Running To Stand Still (cale)
Znam to, mam gdzieś bootlega na DVD, tyle, że dźwięk Mono, ale obraz całkiem dobry. Jest dużo dobrych utworów, tyle, że na samą formułę gadanina + filmiki + jakieś animacje + fragmenty koncertów/wiele niepełnych utworów mnie trochę mdli Bo to na czym mi najbardziej zależy to przynajmniej całe utwory koncertowe, a tu część jest ni stąd ni zowąd poprzerywana, a takie Horses to w ogóle nie jest U2....
W Desire gada jakiś komentator, ZooStation i THe Fly aż proszą się aby być całe, nie wspominając o Streets'ach.
Bulleta za bardzo nie pamiętam, ale dobrze, że jest cały. Co do Untila (który teraz jest 2 razy w Boxie!!!! Aż się prosi o normalny/pierwszy klip na DVD2!!!! ) to poza tym gadaniem komentatora na początku, to też jedna z lepszych wersji Untila na ZooTV, może i nawet jedna z czołowych w ciągu lat. Świetna końcówka, lepiej zgrana niż w Sydney (tam już trochę przekombinowano). Z tego co czytałem to chyba zlepek 2 koncertów (zwłaszcza wideo).
ZooTV Special nieźle oddaje atmosferę i klimat ZooTV, ale na pewno nie spełni oczekiwań fanó jeśli chodzi o cały, niepublikowany koncert z tamtych czasów. Jednym słowem poszli na łatwiznę, bo materiał był gotowy wystarczyło przekonwertować na format DVD...
Większość pewnie z tych dokumentów, w tym te z MTV pewnie też są dobrze znane, obecne na YT i niepotrzebnie zabierają miejsce na DVD materiałom stricte koncertowym. Jak już chcieli coś z MTV to trzeba było sięgnąć np. po występ Edga na MTV Awards - Numb, ale pewnie to byłoby już za dużo, bo Zooropę po macoszemu potraktowano.
W najgorszej wersji obstawiałem, że wydadzą jeden z koncertów z USA z ZooTV i żałowałem, że się nie skuszą na Europejski koncert, teraz za taki cały NY zamieniłbym za 3 DVD z tego zestawu.Przez lata marzylem o tym by wydali caly NY Yankee ale jak widac sie nie doczekamy pewnie....
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych