Skocz do zawartości

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#861 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 września 2010 - 16:13

Dlatego napisałem, że CIESZĄ a nie ZACHWYCAJĄ ;) bo na dobrą sprawę to nie wiem co mogłoby się znaleźć na 2 cd B) Mam nadzieję, że będzie lepsza niż 2ga płyta remasterki War ;)

#862 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 21 września 2010 - 16:17

Bo będą super hiper deluxe extrasy, booki, unreleased songs, b-sides, a może nawet jakieś DeFałDe tudzież Niebieski Promyczek koncertowy (ewentualnie z klipami i takimi tam różnymi mało znaczącymi, które cieszą oczy i uszy...). ;)

Marzyciel...

#863 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 września 2010 - 16:45

Marzyciel...

Demotywator <_<

#864 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 21 września 2010 - 17:01

Chciałbym wierzyć w fajne dodatki ale przypomina mi się reedysją "The Unforgettable Fire" i czar pryska ;).

#865 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 21 września 2010 - 18:26

To popatrz na reedycję TJT. ;) Aż się prosi o Stockholm lub Washington '92 na bonusowym DVD...

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#866 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 21 września 2010 - 21:12

Album ma swoj klimat ale IMHO najlepiej wyprodukowana i najlepsza pod wzgledem brzmieniowym plyta jest The Unforgettable Fire.

Dokładnie tak jest, a AB chyba byłoby drugie, w każdym razie brzmi lepiej, niż wszystkie albumy po 1991 roku. Nieźle nagrane są też War, R&H, Zooropa i NLOTH. Reszta to niestety górne stany średnie co najwyżej.

See through in the sunlight

#867 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 23 września 2010 - 15:04

Chyba tylko ja jestem taki dziwny że takie rzeczy mnie nie kręcą. :P Na DVD pewnie znajdzie się zawartość VHS-a z teledyskami (Videos, Cameos & Interference). Ja wolałbym raczej koncerty z lat 90. na blu-ray'u. No, chyba że wzorem TJT dadzą jakiś niepublikowany dotąd koncert.
A co do niewydanych piosenek - myślę że akurat z tego albumu nie ma nic czym mogliby nas zaskoczyć. :D

Nie tylko ty, dla mnie AB i inne ich płyty to cała otoczka singli, teledysków i tras koncertowych - nieodłącznie ;)

Ale Videos, Cameos & Interference na pewno nie - rozmowy zostały już wydane na remasterze ZooTV from Sydney, a większość teledysków na Best Of. Jedyne czego brakuje to teledysku Untila i 2 wersji video ERTTRT. No i do tego jeszcze teledysk LiB z singla Numb. :rolleyes:

To popatrz na reedycję TJT. ;) Aż się prosi o Stockholm lub Washington '92 na bonusowym DVD...

W dodatkach teledyski, a jako główne danie oczywiście musi być koncert. Nie porównujmy do TUF, bo tam sami nie nagrali żadnego show, a tutaj nagrywali bardzo dużo.
Profesjonalnie nagrali kilka jak nie kilkanaście, a bynajmniej transmitowali ;) Tu się jednak prosi coś z 1, 2 lub 3 Legu - dalej była Zooropa. Stockholm był by dobry, bo zawiera UV czy świetnąkońcówkę głównego setu ze Stand By Me śpiewanym też przez Edga.
Hmmm Washington '92 też prawdopodobny, do tego świetne UV i telefony do Busha (chyba?) ;)
Ale z chęcią bym zobaczył też jakieś pełne wykonanie na żywo WGRYWHorses - nigdzie dotąd nie wydane... <_<

Dokładnie tak jest, a AB chyba byłoby drugie, w każdym razie brzmi lepiej, niż wszystkie albumy po 1991 roku. Nieźle nagrane są też War, R&H, Zooropa i NLOTH. Reszta to niestety górne stany średnie co najwyżej.

Jak wiadomo, żeby delektować się brzmieniem musi być jakościowo dobrze nagrany album. Co do NLOTH, które miejscami wpisuje się w nowe trendy głośniej/mocniej - Bass w Crazy to horror!! Sam utwór NLOTH też nie powala jakością. Jedynie UC wybija się chyba ponad resztę. Produkcja albumów U2 ostatnich lat pozostawia dużo do życzenia. "Jakość" na pewno nie jest na pierwszym miejscu (nie wspomnę o składankach). A Zooropa, bardzo przeze mnie lubiana :D, nagrywana w pośpiechu, brzmi miejscami jak nie dopracowana/demo.

Przy AB można co nieco poprawić, ale aby nie zatracono właśnie tej surowości.

Co do nowych utworów to nie sugerujmy się tylko Salome Tapes, z których liczę na wydanie Take You Down, ale później U2 też dużo pracowało, a z samych Salome Tapes niewiele zostało do AB w nienaruszonej formie. Oby nie przesadzali z umieszczaniem remixów!

#868 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 30 października 2010 - 13:27

Hmm dużo mówiliśmy o remasterze Achtunga ale co z R&H ? :huh:

#869 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 30 października 2010 - 20:29

Aha spoko :rolleyes:

#870 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 30 października 2010 - 22:28

TUFKAK_U2 - nie wiadomo.

Jeżeli ktoś jeszcze nie ma Boxa TUF, to jest teraz mocno przeceniony na amerykańskim Amazonie.

http://www.amazon.co...D/dp/B002JTHFUS

#871 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 31 października 2010 - 10:55

Nie wydaje mi się, aby chcieli pominąć RAH.

Okres kiedy są w trasie i promują nowy materiał nie jest dobrym okresem na wydawanie reedycji. Takie wydawnictwa powinny pojawiać się w okresie "ciszy" w bieżącej działalności. Tak było z TJT i pierwszymi albumami. Wyjątkami są TUF i Achtung - ale tutaj zadecydowały okoliczności jubileuszowe. Myślę więc, że na kolejne reedycje, w tym RAH, przyjdzie czas po zakończeniu trasy ;)
Dołączona grafika

#872 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 31 października 2010 - 11:17

Też sądzę, że następną reedycją będzie Achtung w okolicach listopada 2011 i będzie to pełny Super Deluxe Box. Potem w 2012-2013 dostaniemy R&H, Zooropę i POP w zwykłych wersjach Deluxe, na modłę reedycji pierwszych czterech albumów. Na koniec serii w 2015 dostaniemy Super Deluxe ATYCLB. Ale to tylko moje przypuszczenia, oficjalnie nic nie wiadomo.

#873 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 31 października 2010 - 14:39

A w 2024 dostaniemy reedycję ,,HTDAAB" z pełnym koncertem z Milanu :D

EDIT: A tak przy okazji produkcji albumów moim zdaniem najlepiej nagrana jest ,,ATYCLB", wybijająca się przy żałośnie wyprodukowanej reszcie <_< Największą masakrą jest niezremasterowana ,,Joshua"- naprawdę producenci(pominę nazwiska, i tak ich znacie) dali dupy po całości, za to swoje albumy już super wyprodukowali.

#874 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 31 października 2010 - 14:45

EDIT: A tak przy okazji produkcji albumów moim zdaniem najlepiej nagrana jest ,,ATYCLB", wybijająca się przy żałośnie wyprodukowanej reszcie <_< Największą masakrą jest niezremasterowana ,,Joshua"- naprawdę producenci(pominę nazwiska, i tak ich znacie) dali dupy po całości, za to swoje albumy już super wyprodukowali.

Gowno wiesz o produkcji.

#875 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 31 października 2010 - 14:48

naprawdę producenci(pominę nazwiska, i tak ich znacie) dali dupy po całości, za to swoje albumy już super wyprodukowali.

http://www.youtube.com/watch?v=F7H2HStmMnE
Polecam zrobić to samo.

edit: o Marcinie, jaka zintensyfikowana odpowiedź! :P

#876 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 31 października 2010 - 14:50

Gowno wiesz o produkcji.

Wow, straszne :P Ty chyba tak samo, skoro uważasz niezremastrowaną ,,Joshuę" za dobrze wyprodukowaną :rolleyes:

#877 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 31 października 2010 - 14:55

Wow, straszne :P Ty chyba tak samo, skoro uważasz niezremastrowaną ,,Joshuę" za dobrze wyprodukowaną :rolleyes:

Dołączona grafika

naprawdę...

#878 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 31 października 2010 - 15:00

Drogi Kolego

Mialem okazje sluchac TJT w wersji niezremasterowanej, jak i zremasterowanej (tej z 2007 czy tam 2008 roku) i w przeciwienstwie do Ciebie, na porzadnym sprzecie audio, a nie na glosniczkach firmy manta multimedia za 30 zl.

Pamietaj, ze to tylko remaster a nie TJT nagrane od nowa wiec cudow sie nie mozna spodziewac, aczkolwiek przyjemnie sie slucha tego remastera. Jednak moim zdaniem zadne poprawiane dzwieku nie bylo tutaj potrzebne, bo wersja oryginalna ma niesamowity klimat i ta delikatna surowosc. Zreszta kiedys spotkalem sie z opinia, ze remastery to nie muzyka. Jest w tym ziarnko prawdy...

...tak, jak jest ziarno pierd****** w tej Twojej wypowiedzi. Zreszta jesli uwazasz ATYCLB za najlepiej wyprodukowany album U2, to spoko, pozdrawiam, ale TUF to Ty chyba nigdy nie slyszales...

PS. jesli chcesz posluchac naprawde dobrze wyprodukowanej muzyki to posluchaj sobie albumow Queen z lat 80, Abby, "Loveless" My Bloody Valentine, "Hounds of Love" Kate Bush, "BSSM" RHCP, "Low" Davida Bowiego and so on and so forth...

#879 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 31 października 2010 - 15:09

Naprawdę nie chcę się kłócić ale to tylko moje zdanie i nic go nie zmieni. Nie słuchałem starej TJT na głośniczkach firmy manta multimedia tylko na w miarę rozsądnie grających JBL- ach ale mniejsza o to. Pomyliłem się w najlepiej wyprodukowanych, bo rzeczywiście zapomniałem o TUF- ie, ale to też jest nie istotne. Przecież sami twórcy( zespół) mówią że TJT była źle wyprodukowana (,,U2 o U2"- polecam), sam to potwierdzam, bo dźwięk mi po prostu nie pasuje. A takie sranie że się nie znam jest w sumie słuszne, ale lekko przegięte. Cholera, przepraszam bo obraziłem świętego B. E. o którym nie można powiedzieć złego słowa.

#880 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 31 października 2010 - 19:35

edit: a mrówa nie dostał edycji! I gdzie tu sprawiedliwość panie administratorze?

Sorry, że się wtrącę ale odpowiem Ci na to pytanie ;)

BO MRÓWA MA RACJĘ !!! B)

Dziękuję tyle ode mnie. Pozdrawiam ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych