Reedycje wszystkich albumów U2
Posted 19 lipca 2008 - 19:51
#222 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 20:04
Mnie te pojedyncze w ogóle nie kręcą, kupię tylko i wyłącznie z kolekcjonerskiego obowiązku.Byłem dziś pooglądać te cacka w Bielskim MM, namawiam wszystkich do bojkotu! Choćbym nawet miał tyle kapuchy nie kupiłbym wydań deluxe ze względu na beznadziejne opakowania które rysują krążki już przy pierwszym wyjęciu, a cena - mam płacić za War dodatkowe 8 dych za mixy dwóch kawałków? Z następnej wypłaty zakupie na pewno wersje podstawowe.
Wersje deLuxe są OK ale ceny w PL nie zachecającą. Na zapodawanym już CDWow! po 18 GBP (73 zł), że o amazon.com nie wspomnę.
Posted 19 lipca 2008 - 20:09
#225 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 20:43
Kwestia czasu kiedy ludzie po prostu przestaną kupować płyty w Polsce.
Mam pytanie dotyczące jakości zremasterowanych albumów,czy jest różnica słyszalna miedzy nimi a pierwotnymi wydaniami ?
Napiszę jak przyjdą z UK i USA.
W PL nie kupuję CD od dawna.
Myślę, że różnicę 'poczują' tylko posiadacze "hi-end'owego" sprzętu..
Posted 21 lipca 2008 - 13:10
Posted 21 lipca 2008 - 15:21
A co do opakowań to się zgodzę z amnesiac, bo to samo mam przy TJT, o mało nie naderwałem kartoniku jak DVD chciałem wyjąć! To przegięcie, a można było dać równie ładne digipacki! Do wersji podstawowych dodają całkiem niezłe opakowania widziane dotychczas przy SACD. Z CD TJT zrobiłem niestety jedno --> do kompa --> bezstratny format i tyle, bo jakbym jeszcze parę razy je wyjął to było by nie za ciekawie....
Posted 22 lipca 2008 - 11:22
1. co do pudełek i oprawy graficznej w ogóle - jak zobaczyłem co trzeba zrobić żeby wyjąć książęczkę to można było się zdenerwować bo łatwo a właściwie jest pewne że uszkodzi się je, ale potem mnie olśniło aby łatwo bezuszkodzenia wyjąć książeczkę z opakowania wystarczy złapać pudełko za boczne ścianki i lekko potrząsnąć pare razy a książeczka sama się wysunie Oprawa graficzna wszystkich trzech coś pięknego, szczególnie Boy zyskał tu bardzo wiele,zdjęcia i opisy wszystko idealne tutaj nie mam wątpliwości każda z reedeycji otrzymuje ocene 5/5
2. co do płyt podstawowych - chyba najbardziej rzuciła mi się w uszy poprawa słyszalności basu Adama i to on powinien być najbardziej zadowolony z tych reedycji Jako że Boy mam po raz pierwszy w swojej kolekcji nie jestem pewien czy na końcu był jeszcze dwunasty 30 sekundowy utwór coś jak dżwięk dochodzący z radia z oddali, na October najbardziej jak dla mnie w porównaniu do wcześniejszej wersji jest słyszalna różnica w brzmieniu ,,Fire'' te gitarowe strzały edga zostały bardziej stłumione, na War jakichś dyrastycznych zmian brzmieniowych nie zanotowałem. Ocena 4/5
3. co do płyt bonusowych - płyta bonusowa dołączona do Boy chyba najlepsza że wszystkich trzech, zaczyna się ciekawym mixem I will fallow potem mamy 11 O'clock... i touch które miło się słucha bez tych wszystkich szumów i trzasków, dwa nowe tracki Speed of live - bardzo fajny kawałek instrumentalny taki Boyowy spokojnie z dołożonym tekstem mógł się znależć choćby na b-side jakiegoś singla z tego okresu, Saturday Night - to wczesna wersja utworu ,,Fire'' jeszcze bez tych charakterystycznych w refrenie wystrzałów gitarowych z zupełnie innym tekstem, jak dla mnie ten kawałek wymiata potem mamy jeszcze wersje singlowe Out of Control Boy-girl i Stories for Boys z Singla U2 -3,
singlowe Another Day i twilight a na koniec mamy Boy-girl i 11 O'clock live at the morquee z Londynu w samej ksiązeczce the edge wyjaśnia dlaczego akurat z tego koncertu te kawałki wybrał i objaśnia że nie jest to wybór przypadkowy ostatnie Cartoon World live z Dublina też fajne ale szkoda jednak że nie w wersji studyjnej no i razi brak street mission czy choćby Jack in the box. Ocena 4,5/5
Bonusowa płyta October w większości wypelniona kawałkami live ale jakimi! jak to wszystko brzmi! w ogóle nie słychać że to nagrania z przed prawie 30 lat!(tak jak wcześniej edge wyjaśnia w przypisach że ten koncert był dla nich bardzo ważny) są jeszcze trzy kawalki z sesji dla BBC o których Edge mówi że w jego opinii wyszły nawet lepiej niż wersje albumowe(jak dla mnie raczej nie ) ładnie zremasterowane A celebration J.Swallo i Party Girl i Tomorrow w ciekawej wersji innej niż albumowa ale jednak w mojej opinii gorsza. Mimo wszystko czegoś brakuje. Ocena 4,5/5
Płyta bonusowa dołączona do War - nie będe się na jej temat rozpisywał niektóre mixy ciekawe niektóre nudne jak flaki z olejem , nowy kawałek Angels too tied to the ground bardzo fajny(szczególnie te klawisze - edge miał wtedy niesamowite natchnienie do wymyślania takich super klawiszowych dżwięków ) poza tym zremasterowane wersje Endless Deep i Treasure oraz wersje live I threw A brick/ A day without me i fire. Jak dla mnie najsłabsza płytka bonusowa ze wszystkich 3,5/5
Posted 22 lipca 2008 - 11:48
Jestem po przesluchaniu wszystkich trzech reedycji delux i pierwsze wrażenia takie:
(...)
Kupiłeś płyty?!!!
Przecież sie umawialiśmy, że bojkotujemy we wydawnictwa dopóki nie obniżą ceny!
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 22 lipca 2008 - 12:01
czy na końcu był jeszcze dwunasty 30 sekundowy utwór coś jak dżwięk dochodzący z radia z oddali
Tylko w niektórych edycjach był ukryty track, i nie wiem, czy chodzi o ten sam.
dwa nowe tracki Speed of live
Ee tam nowy, wszystkim od dawna znany.
#235 Guest_depe_*
Posted 22 lipca 2008 - 14:49
Wygląda na to, że na dysku nr 1 otrzymamy zremasterowany album UABRSky, natomiast na dysku nr 2 koncert z Red Rocks z wyciętym jednym trackiem (I Fall Down).
Co ciekawe tego tracku brakuje również na DVD bootlegu 'Missing Red Rocks', którego zawartość pochodzi z Universal/Island.
Under A Blood Red Sky 2xCD
CD1:
1. Gloria
2. 11 O'Clock Tick Tock
3. I Will Follow
4. Party Girl
5. Sunday Bloody Sunday
6. Electric Co
7. New Year's Day
8. 40
CD2:
1. Out Of Control
2. Twilight
3. An Cat Dubh / Into The Heart
4. Surrender
5. Two Hearts Beat As One
6. Seconds
7. Sunday Bloody Sunday
8. Cry / Electric Co
9. October
10. New Year's Day
11. I Threw A Brick Through A Window
12. Day Without Me
13. Gloria
14. Party Girl
15. 11 O'Clock Tick Tock
16. I Will Follow
17. 40
Posted 22 lipca 2008 - 16:39
Posted 22 lipca 2008 - 17:26
October :
http://merlin.pl/Oct...t/4,604539.html
ps. po przesłuchaniu stwierdzam,że War jest najsłabsza. Nie kupuje żadnego czekam na Under A Blood Red Sky 2xCD
Posted 22 lipca 2008 - 20:09
No i ciekawe czy The Electric Co. dadzą całe na CD?
Posted 22 lipca 2008 - 21:26
Będąc dzisiaj w krakowskim Saturnie przyglądnąłem sie owym reedycjom. Na 'October' podstawowym, na okładce z tyłu jest wymieniony skład zespołu. Mamy Bono, The Edge'a, Adama Claytona i Larry'ego. No ale przecież Larry ma nazwisko !!!
Natomiast w wersji rozszerzonej jest bonusowy kawałek live J. Swollo .... Swollow ma być!!! kardynalne błędy, które takiej marce jak U2 nie powinny się przytrafiać.
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users