Arcade Fire
Napisano 23 listopada 2007 - 23:19
Każdy z Was powinien kojarzyć chociaż 'wake up' z wiadomych powodów Ja mam do tej pory gęsią skórkę słuchając tego utworu. I to nie tylko ze względu na u2 i vertigo tour
Chyba jednak bliższy mi jest ich pierwszy album. Częściej słucham, bardziej mnie 'rusza'. No i taki Funeral to była dla mnie nowość,czyli nie kojarzyłam tego z niczym innym. Wydawało mi się takie.. no właśnie, jakie...? świeże - to złe słowo.
Z Neon Bible było inaczej. Pierwsze przesłuchanie - bez entuzjazmu. 'spodziewałam się czegoś lepszego' pewnie znowu chodziło mi o element zaskoczenia, tej 'nowości' a to w sumie wydawało się podobne do wcześniejszego 'smędzenia'.. Ale po powiedzmy trzykrotnym przesłuchaniu zaczęło mi się podobać. Z każdym kolejnym przesłuchaniem bardziej. Teraz nie słucham ani jednego albumu, ani drugiego. Bo.. nie wiem dlaczego. Zapomniałam?
Napisano 17 sierpnia 2009 - 07:07
Każdy z Was powinien kojarzyć chociaż 'wake up' z wiadomych powodów Ja mam do tej pory gęsią skórkę słuchając tego utworu. I to nie tylko ze względu na u2 i vertigo tour
I ja to mam do tej pory Zwłaszcza, jak słyszę tą piosenkę niespodziewanie, tak jak wczoraj w kinie na zapowiedzi filmu 'Where the wild things are'
Trailer do obejrzenia tu: http://www.youtube.c...h?v=--N9klJXbjQ
Piosenka została do tego filmu nagrana ponownie (http://www.mtv.com/n...cade_fire.jhtml)
Napisano 03 sierpnia 2010 - 13:45
Ja jestem na razie w trakcie drugiego przesłuchania.
Pierwszy utwór kojarzy się bardzo z MGMT
Na razie nie jestem w stanie wskazać jakiegoś killera
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 03 sierpnia 2010 - 13:50
Napisano 03 sierpnia 2010 - 15:07
Napisano 03 sierpnia 2010 - 23:51
nie sugerowałbym się ocenami ani reckami na AMG
z płytą nadal mam tak samo jak na początku, czyli to się pewnie już niestety nie zmieni. jest to acrade fire, dobre, solidne arcade fire jakie lubimy, jest masa ciekawych riffów, muzycznej treści, wcale nie pustej, ok, to wszystko się zgadza, ale tam brakuje.. piosenek. za solidny jedynie songwriting właśnie album ma u mnie te 7/10 i chyba już nie skoczy. włączcie sobie Rebellion, utwór doskonały, porównajcie z nawet najlepszymi fragmentami tej płyty, tyle powiem.
Napisano 04 sierpnia 2010 - 13:18
z płytą nadal mam tak samo jak na początku, czyli to się pewnie już niestety nie zmieni.
KRVA, wiedziałem żeby nic nie pisać, aż się nie zmieni, bo się zmieniło na przestrzeni kilkunastu godzin może nie jakoś wybitnie, ale właśnie przy kolejnym przesłuchaniu w lepszej formie, parę hooków (takie niuansiki jak melodia zwrotki, wejście klawiszy gdzieś pod gitarami, synth-nakładka na bas a i całe kawałki i wcale nie half light II) mi się uczepiło uszu bardzo mocno i same piosenki, niektóre, kilka, sporo jakoś tak popłynęły same z siebie. choć nadal mam sporo zastrzeżeń (no nie jest to do końca dobrze napisany album, np. z brzegu taki Modern Man - choć kawałek ogólnie BARDZO dobry, zdecydowanie nie trafili w 'punkt' z rozwiązaniem napięcia, za długo) to dobra, ocene wystawie pewnie pod koniec roku jakąś właściwą dopiero
Napisano 04 sierpnia 2010 - 22:28
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 05 sierpnia 2010 - 14:51
Napisano 03 września 2010 - 18:29
Napisano 04 września 2010 - 09:33
Napisano 25 stycznia 2011 - 01:58
A generalnie to wykopuję wątek bo jest taka podobno potrzeba. Nie zawiedźcie mnie teraz, odpiszcie tu coś, już Wy wiecie kto
Napisano 25 stycznia 2011 - 02:05
Arcade Fire - Rebellion (Lies)
Dziękuję za uwagę.
...
kawałek totalnie rozwala, jest tak piękny, że... błagam, nie róbcie mu krzywdy, słuchajcie na słuchawkach, ewentualnie z wypasionych głośników, nie tych w laptopie, nawet harman/kardon w Toshibie, no..
Polecam,
OLB
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych